Финалът за купата на Холандия между двата големи съперника Фейенорд и Аякс ще се проведе на разменено гостуване от съобръжения за сигурност, съобщиха от местната федерация.

Решението за провеждане на два мача, а не на обичайната една среща, е било взето след дискусия между Федерацията, двата клуба и местните власти на Амстердам и Ротердам.

Аякс ще приеме Фейенорд на 25 април, а реваншът е в Ротердам на 6 май. Двата мача ще се играят без фенове на гостуващия отбор.

Преди две години кметовете на двата града решиха, че двубоите между двата тима през следващите пет години ще се играят без да се допуска агитка на отбора гост.

Традиционната вражда между Фейенорд и Аякс стигна до най-високата си точка през 1997 г., когато хиляди ултраси на двата клуба се сбиха на ливада в близост до Бевервайк. В резултат на това имаше един убит и няколко ранени.

От 1989 г. финалът за купата на Холандия се играе на стадиона на Фейенорд “Де Кайп”. Сега двубоят също трябваше да е там, като кметът на Ротердам и федерацията постигнаха съгласие, че феновете на двата тима ще получат по 10 000 билета за 48-хилядното съоръжение.

През тази седмица обаче ултраси и на двата клуба публично обявиха, че са се сдобили с пропуски за зоните от трибуните, които по принцип са били предназначени за неутрални зрители./БЛИЦ