Бившият вече наставник на швейцарския шампион Базел Торстен Финк официално бе представен като нов старши треньор на закъсалия го този сезон в германската Бундеслига Хамбургер. Специалистът пома тима с голямо самочувствие и е убеден, че може да постигне много добри резултати.

“Убеден съм в моите възможности и не се страхувам. Също тяка съм много впечатлен и от отбора. В него има качествени играчи, които могат повече от това, което показваха до момента”, сподели Финк на пресконференцията при представянето си.

След победата на “хамбургерите” срещу Фрайбург (2:1) през уикенда бившият халф на Байерн е убеден, че отборът бързо ще се изкачи във временното класиране. 43-годишният специалист обаче не назова конкретни цели, които си е поставил.

“Сега не е моментът да говорим за това дали трябва да сме пети или осми. Искаме само да спечелим следващия мач”, допълни новият треньор на “хамбургерите”. Първата си тренировка начело на отбора Финк ще проведе във вторник от 16:00 часа българско време. Дебютът на специалиста ще в домакинството срещу Волфсбург идната събота. /БЛИЦ