Бившият играч на Байерн Торстен Финк официално е новият старши треньор на изпадналия в криза Хамбургер. “Да, всичко се случи много бързо”, потвърди новината самият Финк пред sport1.de.

43-годишният специалист спечели с Базел шампионската титла на Швейцария през последните два сезона, а сега ще трябва да помогне на “хамбургерите” да изплуват от дъното на Бундеслигата.

“В понеделник ще пътувам за Хамбург. Имам да свърша още няколко неща в Базел”, допълни Финк. В мача срещу Фрайбург тази неделя Хамбургер ще бъде воден от спортния директор Франк Арнесен, назначен само преди няколко дни и за наставник на отбора.

“Още като малко дете, когато Хамбургер блестеше в Европа и имаше големи успехи, винаги съм се възхищавал на този тим. А като играч, независимо дали на Карлсруе или Байерн, мачовете ми срещу Хамбургер винаги са били много специални”, разказва още Финк като дете, изпълнило една от мечтите си.

“Предстои ни тежка работа. Основната ни цел е ясна и не е нужно да я обсъждаме. Динозавърът трябва да си остане динозавър. Значи трябва да останем в елита”, завърши новият наставник на “хамбургерите”. /БЛИЦ