Франция постигна победа с 2:0 над Белгия в двубой от група 2 на Лига "А" в Лигата на нациите. Попаденията за "петлите" вкараха Рандал Коло Муани и Усман Дембеле в двете полувремена на срещата. 

Белгийците започнаха малко по-добре срещата. В петата минута центриране на Кевин де Бройне от свободен удар и намери непокрития Лукебакио на далечната греда, но Майк Менян внимаваше и улови. 

Малко след това Де Бройне великолепно изведе Лукебакио зад защитата, но неговият пас към съотборник бе неточен. 

В 23-ата минута подаване на Жул Кунде намери Матео Гендузи зад защитата, но халфът не успя да овладее топката и отиде прекалено близо до вратаря, който я улови.

В 30-ата минута Франция поведе в резултата. Усман Дембеле отправи изстрел, който бе отразен от Коен Кастеелс, но топката стигна до Рандал Коло Муани и той отблизо я прати в мрежата за 1:0. 

Малко преди края на полувремето удар на Канте бе спасен от Кастеелс. 

Десетина минути след началото на втората част "петлите" удвоиха преднината си. Дембеле премина покрай двама играчи на Белгия и отправи неспасяем удар към вратата на Кастеелс за 2:0. 

В 74-ата минута появилият се от пейката Килиан Мбапе отправи хубав удар към десния ъгъл, но стражът на Белгия се намеси много добре и изби в корнер. 

Три минути преди края на редовното време Мбапе навлезе в наказателното поле и отправи силен изстрел, който обаче също бе отразен от Кастеелс.