Франция победи Казахстан с 2:0 като гост в световна квалификация и записа първа победа в битката за класиране на Мондиала в Катар догодина.

"Петлите" се реабилитираха за грешката срещу Украйна преди няколко дни (1:1) и решиха всичко в своя полза още до почивката.

Резултатът беше открит в 19-ата минута, когато Антони Марсиал намери Успан Дембеле в наказателното поле на домакините, а той не се поколеба и прати топката в мрежата с диагонален шут за 1:0.

В 43-ата минута Сергей Малий свърши работата на французите, след като при корнер насочи злощастно с глава в собствената си врата (2:0).

През второто полувреме "петлите" опитаха да увеличат своята преднина. Бяха близо до класиката в 69-ата минута, когато Дембеле засече обещаващо центриране с глава, но Мокин показа класа и изби.

В 75-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Нурали Алип. Появилият се като смяна обаче Килиан Мбапе не запази необходимото хладнокръвие и пропусна.

На 31 март французите играят с Босна и Херцеговина. Балканците обаче няма да бъдат водени от Ивайло Петев, който е заразен с коронавирус. В друга среща от другата Казахстан гостува на Украйна.