Френският национал Курт Зума се отърва само с глоба и принудителен общественополезен труд по делото за насилие над домашната му котка. Скандалният клип, на който 27-годишният защитник на Уест Хям рита животното като футболна топка, излезе на бял свят през февруари.

Зума се призна за виновен по две от обвиненията за нарушаване на Закона за защита на животните, но не и по третото искане на прокуратурата. Брат му Йоан, който заснема видеото, призна вина само по едно от обвиненията срещу себе си.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Двамата французи отърваха затвора, стана ясно от решението на британския съд. Курт Зума получи 12 месеца условно и 180 часа общественополезен труд. Брат му също е с 12 месеца условно, но със 140 часа общественополезен труд.

Освен това двамата имат забрана в следващите пет години да се доближават до котки, както и трябва да платят глоба в размер на 8887 паунда. Това е половиндневната заплата на Курт Зума в Уест Хям. Като футболист на „чуковете“ той получава по 125 000 паунда на седмица.

Най-тежката присъда, която футболистът и брат му можеха да получат беше 5 години зад решетките. Това е записано в последната корекция на Закона за защита на животните, приета през миналата година.