Третодивизионен френски клуб иска да играе домакинските си мачове в Швейцария, ако догодина спечели промоция за по-горна лига.

Евиан-Тонон-Желер иска да играе на 30-хилядния “Стад дьо Женев”, който бе домакин на мачове от Евро 2008, тъй като собственият му стадион на френския бряг на Женевското езеро не покрива изискванията на Лига 2.

Шефовете на клуба ще се срещнат с представители на Лигата в Париж, за да “опипат почвата” за преместване в друга държава, призна президентът на отбора Патрик Тротиньон пред “Трибюн дьо Женев”.

Евиан е на второ място в Националната лига, като първите три отбора печелят промоция за Лига 2. През този сезон във френската Втора дивизия се състезават бившият полуфиналист в Шампионската лига Нант и носителят на купата на страната Гинган.

Евиан, който е базиран на 40 километра североизточно от Женева, оперира с бюджет от 4 милиона евро, който се набира благодарение на подкрепата на Франк Рибо, президент и изпълнителен директор на френската компания за хранителни продукти “Данон”.

От Евиан се надяват да привлекат интереса на 7000 зрители, което двойно повече от настоящата посещаемост на стадиона за мачовете на втородивизионния швейцарски Сервет. Към момента са проведени неофициалния разговори между френския тим и представители на Кантон Женева за евентуалното използване на стадиона./БЛИЦ