Младият български талант Филип Кръстев ще играе през пролетта за лидера във френската Лига 2 Троа, а причината за решението на „Сити Футбол Груп“ е представянето на халфа с екипа на Славия през есента. Това твърди френското издание „L'Est eclair“.

През есенния дял Кръстев изигра 14 мача за „белите“ и вкара един гол, а получи и повиквателна за националния отбор. Именно това е променило плановете на групировката, която притежава Манчестър Сити, Троа, Ломел и още няколко клуба от цял свят. Филип Кръстев беше продаден през лятото от Славия на втородивизионния белгийски Ломел, а „Сити Футбол Груп“ прецени, халфът да играе през есента като преотстъпен при „белите“.

Сега журналистът Свен Клаес, който близък до Ломел, първи обясни причината футболният консорциум да промени плановете си за бъдещето на българския национал.

"Клубните изяви на Кръстев в първенството през есента и първото му повикване в българския национален отбор през септември накараха ръководителите на „Сити Футбол Груп“ да преместят Кръстев в по-силен клуб и първенство - Троа, лидер във френската Лига 2. Ще е необходимо да се види до каква степен и колко бързо младият българин може да се интегрира в плановете на треньора Лоран Батле", пише Клаес.

Филип Кръстев ще бъде и първият футболист в Троа, който идва в клуба след сделката със „Сити Футбол Груп“. По-рано днес халфът излетя за Франция заедно с агента си Николай Жейнов.