Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън остана изключително доволен от завръщането на терена на Уейн Рууни. Повод за допълнителна радост стана и фактът, че именно нападателят вкара единствения гол при победата над Уест Хям с 1:0.

“Видя се, че не сме отбор, който зависи само от формата на Ван Перси, както често ме обвиняват напоследък. Никога не съм имал идея да фокусираме играта си около един човек. Това се е случвало в миналото, но сега такъв вариант не съществува. Виждате, че и Рууни и Ернандес бележат. Вярно, че Робин има 21 попадения от началото на сезона, но и други хора в отбора вкарват”, коментира Фъргюсън след мача с Уест Хям.

Фъргюсън използва възможността и за пореден път да се пошегува с мениджъра на градския съперник Манчестър Сити Роберто Манчини, който наскоро коментира, че без Ван Перси Юнайтед ще се прости с шансовете за титлата.

“Манчини може би е прав за едно. Ван Перси наистина може да се окаже решаващата разлика между двата отбора през май, когато се награждава шампиона”, завърши сър Алекс Фъргюсън.