Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на ФА къп. “Червените дяволи” победиха с огромни мъки Уест Хям с 1:0 в преиграване на мача от третия кръг на турнира. Първата среща в Лондон завърши 2:2. По този начин момчетата на Алекс Фъргюсън си осигуриха сблъсък с Димитър Бербатов и неговия Фулъм в следващата фаза.

Домакините започнаха много агресивно. Този път в атака излезе тандемът Уейн Рууни – Хавиер Ернандес вместо титулярите в първенството Дани Уелбек и Робин ван Перси. Трибуните на “Олд Трафорд” избухнаха в овации още в 9-ата минута, когато домакините поведоха. Андерсон подаде на Чичарито, той напредна почти до аутлинията и подаде на непокрития Рууни.

Английският национал само отклони топката в мрежата за 1:0. Противно на очаквания дъжд от голове във вратата на гостите, такъв не падна. След почивката “чуковете” даже заиграха по-смело и погледнаха към вратата на Андрес Линдегаард. Гостите на три пъти имаха претенции и за дузпа, но главният съдия Фил Дауд сякаш си беше глътнал свирката.

В 79-ата минута реферът реши да успокои домакините и им даде дузпа, след като центриране на Райън Гигс бе спряно с ръка от Джордън Спенс. Зад топката застана Уейн Рууни, обаче би над вратата в аут. Сблъсъкът на Манчестър Юнайтед от четвъртия кръг срещу Фулъм е на 26 януари на “Олд Трафорд”.