С помощта на два червени картона и несъобразяване с препоръка на ВАР Фулъм победи с 3:0 Кристъл Палас като гост в едно от трите лондонски дербита от днешната програма на Висшата лига. Сръбският нападател Александър Митрович изигра силен мач, като първо асистира към Боби Рийд за попадението му в 31-ата минута и към Тим Риъм (71’), след което сам добави едно попадение в 81-ата минута. 

Ключова роля за крайния резултат изиграха двата червени картона за играчи на домакините. Изгонени бяха Тайрик Мичъл в 34-ата минута и Джеймс Томкинс в 57-ата.

При ситуацията за 2:0 пък имаше спорове за редовността на попадението. Aмериканецът Тим Риъм се разписа след центриране от корнер и сваляне на топката от страна на Митрович. Ситуацията обаче беше определена от арбитъра на ВАР Майк Дийн като спорна, защото той сигнализира на главния съдия Андрю Мадли за потенциално нарушение на правилата, защото се видя, че след играта на Митрович с глава топката среща ръката му. Мадли прегледа положението на запис и за разлика от повечето идентични случаи не се съобрази с мнението на своя колега на ВАР и потвърди първоначалното си решение да зачете гола.

Успехът е първи за Фулъм като гост на Кристъл Палас в мач от Висшата лига от 9 години насам. Последната победа на "котиджърс" на терена на "орлите" беше на 21 октомври 2013 година, когато в тима на гостите беше Димитър Бербатов, който дори вкара един гол за крайното 4:1.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!