ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Нюкасъл отвя с класическото 3:0 Лестър като гост в мач от 16-ия кръг на Висшата лига и скочи на второто място във временното класиране. И в другите три мача от 17:00 часа на Боксинг дей паднаха поне по три гола, след като в първата среща (от 14:30 часа) Брентфорд и Тотнъм направиха 2:2.

"Свраките" се оказаха по-хитри от "лисиците" и заслужено взеха трите точки. Още в началните минути Нюкасъл взе добра преднина след голове на Крис Ууд от дузпа (в третата минута) и на Мигел Алмирон (в седмата). В 32-ата точен във вратата на Лестър беше и Жоелингтон. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Свраките" започнаха много активно в гостуването на "Кинг Пайър Стейдиъм". В третата минута Даниел Амартей препъна Жоелинтон и последва дузпата за Нюкасъл. Съдията от Австралия Джаред Жилет беше категоричен в решението си, а от бялата точка Крис Ууд даде преднина на гостите.

Само четири минути по-късно Нюкасъл удвои преднината си. Мигел Алмирон беше изпуснат от защитата на Лестър и се разписа - 0:2.

В 32-ата минута Жоелингтон засече с глава центриране от корнер на Трипиър - 0:3. 

След почивката "свраките" си позволиха отпускане, но Лестър не съумя да стигне дори до почетен гол и след тежката загуба е на 13-ото място със 17 точки.

За Нюкасъл това бе шеста поредна победа във Висшата лига, а последната и единствена загубa на "свраките" този сезон изобщо бе още в края на август, когато те отстъпиха с 1:2 на Ливърпул. 

След категоричния успех над Лестър тимът на Еди Хау събра 33 точки и изпревари Манчестър Сити, който е с 32, но и с два мача по-малко. Лидерът Арсенал има 37 точки преди домакинството си на Уест Хям тази вечер (от 22:00 часа). 

От 17:00 часа се изиграха и мачовете Евертън - Уулвърхемптън (1:2), Кристъл Палас - Фулъм (0:3) и Саутхемптън - Брайтън (1:3).

Мачът на "Гудисън парк" беше белязан от късна драма. Уулвърхемптън стигна до победата с 2:1 при дебюта на новия си мениджър Хулен Лопетеги след гол в петата минута на добавеното време. 

В герой се превърна резервата Раян Аит Нури. Преди това Йери Мина бе открил за Евертън още в седмата минута, а в 22-ата Даниел Поденс изравни за "вълците".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК