Българският вратар Димитър Шейтанов дебютира в португалския футболен елит. Той започна като титуляр на вратата на Авеш при домакинската загуба с 0:4 от Бенфика. Въпреки че инкасира четири попадения във вратата си, 21-годишният страж получи най-високата оценка сред играчите от своя отбор.

Специалистите оцениха силното представяне на българския младежки национал, който направи седем решителни спасявания. Това е най-добрият показател сред всички вратари в португалския елит в рамките на 33 кръг от шампионата.

Димитър Шейтанов премина в португалския клуб през есента на 2019 г. и до момента играеше предимно за формация на Авеш до 21 години. Сега обаче получи шанс да дебютира в елита и се представи на много високо ниво срещу един от грандовете на европейския футбол.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Авеш изпадна от португалския елит, докато Бенфика финишира на второ място. „Орлите“ поведоха още в 4-ата минута, когато Пици се разписа. Той реализира и дузпа в началото на второто полувреме. Гонсало Рамос вкара другите две попадения в мача, които паднаха в последните минути.

Самото участие на Авеш в мача е геройство. Клубът се намира в много тежка финансова криза. Играчите не са получавали заплати от есента, но въпреки това продължават да изпълняват професионалните си задължения. Дори има съмнения, че отборът може да не излезе в неделя срещу Морейрензе в последния си мач от сезона. Ръководството на Авеш отрече тази вероятност със специална декларация.