Президентът на Олимпик (Лион) Жан-Мишел Олас даде интересна телефонна пресконференция, в която говори за треньорската смяна в тима и търсенето на нов наставник за „хлапетата“. 70-годишният бизнесмен разкри много интересна новина относно португалеца Жозе Моуриньо.

„Не познавах Силвиньо, преди нашият спортен директор Жуниньо да ми каже за него. Нямах желание да назначавам един човек на поста спортен директор и треньор, за да удовлетворя желанието на феновете. Дефанзивният стил, наложен от Силвиньо, дестабилизира отбора, който е свикнал да играе нападателно. Определено сбъркахме, но обикновено не допускаме такива грешки по два пъти“, заяви Олас.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Назначението на новия треньор ще бъде колективно решение. Имаме списък с имена, някои от тях се появи по медиите. За толкова години във футбола съм научил, че нищо не знам. Нищо не е напълно сигурно в тази сфера. Ако Лоран Блан беше мой приоритет за треньор на отбора, щях да ви кажа“, допълни босът на „хлапетата“.

„С Жозе Моуриньо си разменихме съобщения по телефона. Контактът беше полезен за всички. Той не прие нашето предложение, тъй като вече си е избрал друг отбор. Патрик Виейра е един от треньорите, които много харесвам. За съжаление той има договор с Ница и не е свободен. Не сме говорили с Реми Гард, но това е една възможност“, завърши собственикът на Олимпик (Лион).

Още вчера Олас обяви пред „RMC Sport“, че Жозе Моуриньо предпочита да работи в Англия, където живее семейството му.