Един от най-популярните треньори в света Жозе Моуриньо получил оферта от френския гранд Олимпик (Лион), който изпадна в криза и преди дни освободи Силвиньо. Лично президентът на „хлапетата“ Жан-Мишел Олас разкри пред RMC Sport, че е водил преговорите, но Специалния е отклонил предложението.

Олимпик (Лион) е на незавидната 14-а позиция във френската Лига 1 след изиграни 9 кръга и от седем мача насам е без успех, което доведе и до уволнението на бразилския специалист, привлечен през лятото от сънародника си и спортен директор на клуба Жуниньо Пернамбукано.

Моуриньо е без работа, откакто бе уволнен от Манчестър Юнайтед през декември 2018 година. Португалският специалист е бил потърсен лично от Олас, но е отказал поканата поради една причина. Той искал да се завърне да работи в английската Висша лига, защото семейството му живее там.

На този етап фаворит за треньорския пост в Лион остава бившият селекционер на Франция Лоран Блан, а босът на клуба Олас иска да ангажира нов наставник до края на седмицата.