Британски футболен фен обяви, че е приел исляма, а причината за това е нападателят на Ливърпул Мохамед Салах. Трябва да се отбележи, че въпросният запалянко Бен Бърд е привърженик на Нотингам Форест, а не на „червените“.

„Преминах пътя от ненавист към исляма към неговото приемане. Салах стана първият мюсюлманин, към когото мога да се отнасям нормално. Като студент четях предимно медии с десен уклон, които настройваха срещу представителите на тази религия. Тогава започнах да се отнасям към мюсюлманите като хора, които не са способни да станат част от обществото и искат да постигнат световно господство“, обяви Бърд пред „Гардиън“.

„Когато хората започнат да четат корана и да изучават исляма, те разбират, че той е съвсем различно нещо, а не това, което ни предлагат по медиите. Аз съм още нов в религията и още я изучавам. Тежко е, тъй като се променя начина ми на живот. Моите приятели не вярват, че съм станал мюсюлманин, тъй като външно няма никаква промяна. Обаче сърцето ми стана много по-добро“, допълни футболният фен.