Сърбия се класира директно на Мондиал 2022, след като удари Португалия насред Лисабон с 2:1, а победният гол беше дело на Александър Митрович само 23 секунди преди края на редовното време.

Поражението прати португалците на баражите за участие на световното първенство в Катар, а българските фенове веднага кръстиха триумфа „белите орли“ на „Ещадио да Луж“ - Сръбския „Парк де Пренс“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Причината за това е очевидната аналогия с победата на златното поколение на българския футбол от 17 ноември 1993 г. Тогава Емил Костадинов секунда преди края на  редовното  време вкара победния гол за Пеневата чета за успеха с 2:1 над „Парк де Пренс“ в Париж. Така България се класира за световното първенство в САЩ през 1994 г. за сметка на Франция.

След триумфа си в Лисабон сърбите проведоха луди празненства в съблекалнята на стадиона на Бенфика. Александър Митрович обаче отново влезе в центъра на вниманието. Това стана благодарение на видеоклип, разпространен в социалните мрежи.

27-годишният нападате на Фулъм удиви света, след като минути след края на мача излезе на терена на „Ещадио да Луж“, като беше само по слипове, потник и джапанки. Той носеше сръбското знаме и отиде пред сектора на гостуващата агитка, за да отпразнува успеха с феновете.