Изпълнителният шеф на Футболната асоциация на Англия Ян Уотмор обяви, че организацията няма да се намесва в спора около взимането на пари под масата на Джон Тери. Както е известно, капитанът на Челси направи частен тур за 10 000 паунда на желаещи да видят отвътре „Стамфорд Бридж”. Феновете обаче се оказаха журналисти от „Нюз ъф дъ Уърлд” и Тери, който наскоро беше замесен в друг скандал заради баща си, който продава дрога, блесна пак на първите страници в Англия.

Докато мениджърът на клуба Карло Анчелоти защити своя играч, Уотмор обяви, че ФА ще остави Фабио Капело да се справи с възможните проблеми в националния отбор на Тери, който е капитан на „трите лъва”.

„Виждам нашата роля в тази работа като това да уведомим мениджъра и играчите. Това, какво те ще правят с капитанската лента и как ще се отнесат към Тери, си е тяхна работа. Челси може да си вземе каквото решение поиска за Тери. Те имат право на гледна точка. От нашата обаче този футболист има качествата да играе в националния отбор, мениджърът иска той да носи капитанската лента и се справихме повече от добре в квалификациите за световното първенство”, заяви Уотмор пред „Гардиън”./БЛИЦ