РБ Лайпциг и Пари Сен Жермен излизат в първи полуфинал от тазгодишното специално издание на Шампионската лига (22:00 часа) в Лисабон, където всичко се решава в един мач. Това ще е първата битка между германски и френски тим в тазгодишната формация на най-комерсиалния футболен турнир. Втората е утре вечер между Байерн и Лион.

Двата тима останаха в турнира след победи 2:1 над Атлетико (Мадрид) и Аталанта

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

ПСЖ потрепери в предишния си мач, в който успя да обърне развоя след 90-ата минута и се доближи до мечтата си да вдигне трофея.  РБ Лайпциг също стигна до късен успех с гол в 88 минута и ще опита ново чудо тази вечер.

Тазвечершните полуфиналисти никога досега не са се срещали в двубой от евротурнирите. Германците са с равен баланс (2 победи, 2 равенства и 2 загуби) срещу французи, а ПСЖ има 10 успеха, 2 равенства и 5 загуби срещу немски тимове.

Треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман няма никакви проблеми с контузени и наказани, докато колегата му Томас Тухел ще трябва да се справя без Курзава, Верати и Кейлор Навас.

Вероятни състави:

RB LeipzigРБ Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Анхелиньо, Лаймер, Кампъл, Забитцер, Олмо, Нкунку, Поулсен.

Paris SGПари Сен Жермен: Рико, Бернат, Кимпемб, Силва, Керер, Гай, Маркиньос, Паредес, Мбапе, Неймар, Ди Мария.

Стадион: "Луш", Лисабон
Главен съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)