Две от звездите на италианския шампион Ювентус се опитали да избягат от домашната карантина в Торино заради пандемията от коронавирус, за да летят до родината си, съобщава La Repubblica. По-късно от клуба обясниха защо са пуснали футболистите да заминат по родините си.

Гонсало Игуаин искал да се качи с двете си дъщери и уругвайския му съотборник Родриго Бетанкур на личен самолет, за да излети към родната си Аржентина и го е направил, след като представил отрицателен тест за коронавирус. Както е известно, целият отбор на "бианконерите" беше поставен под карантина, след като с положителни проби за коронавирус са Даниеле Ругани и френският национал Блес Матюиди.

Намесата на полицията в Торино първоначално е спряла опита на голмайстора и уругваеца да се качат на самолета, но те са представили отрицателни тестове за вируса пред полицаите и те са ги пуснали.

По-късно от Ювентус обясниха, че са разрешили на част от играчите си да напуснат Италия. Тези, които са се върнали в страните си, са прекратили карантината си, след като са дали отрицателни резултати за заразяване с коронавируса. Миралем Пянич и Сами Кедира също са напуснали страната.

Игуаин получил специално разрешение, тъй като майка му е болна и "бианконерите" за помогнали за пътуването му.

Както е известно, звездата на тима Кристиано Роналдо от известно време е в Португалия, за да бъде близо до майка си. Той обаче замина още преди забраната за пътуване от Италия.

Въпреки че заминалите играчи не са заразени, в Италия има критики към тях, че са тръгнало в момент, в който цялата страна е блокирана и си стои по домовете.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!