ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Френската мегазвезда Килиан Мбапе, както и световният шампион с Бразилия от 2002 година Ривалдо изпратиха съобщения в подкрепа на легендата Пеле по повод здравословното му състояние. Много медии съобщават, че положението се е влошило в последните дни.

Също така се казва, че 82-годишният Крал на футбола е бил преместен в отделение за палиативни грижи, подготвено за хора в битка с рака. Едсон Арантес до Насименто, както е пълното име на Пеле, претърпя операция за отстраняване на тумор от дебелото черво миналата година. След операцията ‍имаше чести посещения в болница, но съобщенията от последните дни са, че не реагира на химиотерапията и получава болкоуспокояващи лекарства, които да успокояват престоя му в отделението.

Килиан Мбапе, фокусиран върху мачовете с Франция на Мондиал 2022, написа в профила си в социалната мрежа Туитър: "Молете се за Краля!". След него и бившият номер 10 на Бразилия Ривалдо, носил екипа на Барселона, пожела сила на Пеле в своя Twitter-акаунт.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сантос, бившият клуб на Пеле, казва в официалния си сайт: "Целият свят е с теб и ти желае най-доброто."

Пеле беше приет в болницата в началото на седмицата, а дъщеря му съобщи, че никой не бива да се притеснява, тъй като става дума за месечна рутинна процедура за смяна на медикаментите и изследвания. А самият той също публикува в инстаграм профила си успокояващо хората съобщение, че всичко е наред.

Но въпреки успокоителните съобщения, популярният вестник Фоля де Сао Пауло в събота написа, че здравословното състояние на Пеле се е променило.

Родриго, член на настоящия отбор на Бразилия за Световното първенство, също се включи в интернет с пожелание по повод влошеното здравословно състояние на Пеле: "Молим се и аплодираме за вашето възстановяване!".

Привържениците на Бразилия снощи също демонстрираха уважението си към иконата на футбола с огромен транспарант, който беше показан по време на мача с Камерун. В Катар пък на кулата Aspire Tower, която е с височина 300 метра, издигнаха плакат с пожелание: Пеле, оздравявай бързо!

Пеле е единственият футболист в историята на най-популярната игра, който е бил три пъти световен шампион. Като 17-годишен юноша той вдъхновява отбора да грабне титлата в Швеция през 1958 година.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК