Бурунди бе единствената страна, която позволяваше провеждането на футболни срещи в Африка по време на глобалната криза заради коронавируса, но и тя преустанови местното си първенство с далеч по-различна причина.

Президентът на местната футболна федерация Ревериен Ндикурийо заяви на пресконференция в столицата Бужумбура, че шампионатът е спрян, за да се оценят футболните стадиони в страната. Това се налага, тъй като е възможно някои от съоръженията да бъдат използвани за предстоящите избори на 20 май, като на тях ще бъдат избрани президент и Общо събрание.

По предварителна програма шампионатът трябва да завърши на 30 май. В последните седмици на феновете се измерват температурата и се пръскат ръцете с дезинфектант при навлизане на стадионите.

Четвъртфиналните срещи за Купата на страната бяха изиграни през уикенда, докато до края на първенството остават три кръга. Малката източноафриканска държава обяви своя първи случай на заразен с COVID-19 на 31 март, а оттогава насам здравният министър потвърди общо пет случая с коронавирус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!