ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нюкасъл се промъкна към 1/4-финалите за ФА Къп, след като пречупи Блекбърн като гост с 4:3 след дузпи. При изпълнението им се случи нещо нередовно, за което най-популярната медия в страната „Сън“ и социалните мрежи гръмнаха.

Редовното време и продълженията приключиха при 1:1.

„Свраките“ откриха в 71-ата минута след гол на Антъни Гордън, получил пас от Мигел Алмирон.  Английското крило насочи топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.

Тимът от Чемпиъншип изравни осем минути по-късно. Сами Шмодикс се ориентира най-добре при отскочила топка и простреля Мартин Дубравка за 1:1.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

При дузпите Мартин Дубравка си го върна на Шмодикс, спасявайки негов удар от бялата точка. Харви Елиът от Нюкасъл също пропусна.

При последната дузпа за Блекбърн Доминик Хайъм уцели страничната греда. Тук обаче възникна напрежението, тъй като при изпълнението словашкият вратар на Нюкасъл не бе стъпил с нито един от двата си крака върху голлинията. Това е нарушение на правилника, което съдиите не видяха. ВАР пък на терените на отбори извън Висшата лига обаче няма, така че липсваше и намеса от най-високо ниво на технологиите.  

Наблюдателни зрители веднага забелязаха гафа. „Сън“ също, който публикува фотоси на неправилното разположение на вратаря на „свраките“. Това даде повод за множество коментари в социалните мрежи.