Галатасарай официално обяви привличането на Виктор Осимен от Наполи. Нигерийският нападател идва под наем в турския гранд до края на сезона.

В споразумението между двата клуба няма опция за постоянното му закупуване, като Галатасарай ще покрива заплатата на футболиста.

Важна подробност е, че в договра на Осимен е заложена нова, много по-ниска освобождаваща клауза - 75 млн. евро. Така 25-годишният нигериец ще може да осъществи трансфер в по-силен отбор доста по-лесно.


До преминаването на Осимен в истанбулския гранд се стигна след дълга трансферна сага с нигериеца, който бе свързван с редица европейски грандове през лятото. Нежеланието му да остане в Наполи доведе и до разрив с ръководството на клуба, като ясно му бе казано, че на него няма да се разчита.

В крайна сметка обаче в последния ден от летния трансферен прозорец за него останаха опции като Челси и саудитския Ал-Ахли, но и двата клуба не привлякоха нигериеца. Така и се стигна до преминаването на Осимен в Галатасарай.

Осимен се присъедини към Наполи от Лил през 2020 г. и отбеляза 76 гола в 133 мача за италианския клуб. Той стана шампион с "партенопеите" през сезон 2022/2023, като тогава и стана голмайстор на Серия А, както и играч на сезона.