Президентът на турския гранд Галатасарай Юнал Айсал иска да привлече в тима една от звездите на Байерн Ариен Робен, съобщава „Билд”.

29-годишният холандски национал има договор с баварците до лятото на 2015 година, но според повечето специалисти той може да напусне „Алианц Арена” и Мюнхен още след края на този сезон.

Галатасарай иска да използва Робен като ляво крило, какъвто играе и в националния отбор на Холандия. Първоначално за тази позиция бе планирано да се изявява бившата звезда на Ливърпул Алберт Риера, но междувременно той се наложи като ляв бранител. Мароканският национал Нордин Амрабат пък не изпълнява високите изисквания и в скоро време може да бъде заменен от Робен.

В последната година Галатасарай инвестира около 30 милиона евро за нови звезди, привличайки сънародника на Робен Уесли Снайдер от Интер, бившия халф на Байерн Хамит Алтънтоп от Реал (Мадрид) и Дидие Дрогба от китайския Шанхай Шенхуа.

Грандът от Истанбул е лидер в турската Супер Лига от третия кръг насам, а за последно елиминира Шалке 04 на осминафиналите в Шампионската лига и вече чака Реал (Мадрид) на четвъртфиналната фаза.