На извънредно заседание късно снощи членовете на Управителния съвет на Галатасарай решиха да уволнят треньора Георге Хаджи. Ръководството на турския гранд се събра в клубната база "Метин Октай" в баровския квартал "Флория". Още преди дни БЛИЦ ви информира, че пада главата на румънеца заради слабото представяне на "Чим Бом" този сезон в Турция. След 26-ия кръг Галатасарай е на 11-ото място с 33 точки.

"Хаджи не оправда надеждите ни, като след неговото идване освен, че не постигнахме прогрес, а и се свлякохме още повече в класиране", се казва в съобщението до медиите.

От своя страна Хаджи твърди, че има перфектен договор и би се махнал само, ако му бъде изплатена неустойка. Тя възлиза на близо 1,5 милиона долара, като от ръководството на "жълто-червените" правят всичко възможно тя да бъде намалена колкото се може повече.

В оставащите до края на първенството двубои Галатасарай ще се води от досегашния помощник на Хаджи - Тугай Керимоглу.

Откакто пое президентското кресло на истанбулския тим през март 2008 година, това е шестият треньор в ерата на Аднан Полат. Известно време той работи с Карл-Хайнц Фелдкамп. Замени го Михаел Скибе, който остави отбора на своя помощник Бюлент Коркмаз. След него "Чим Бом" бе поет от Франк Рийкард, който също бе освободен за незадоволителни резултати, за бъде повикан на "пожар" Хаджи. Тугай Керимоглу, чийто деди са изселници от разградско, е шестият наставник, който ще се опита да спаси имиджа на Галатасарай.
МЕХМЕД ХОДЖОВ/БЛИЦ