Крис Хютън беше уволнен от селекционерския пост на националния отбор на Гана, след като „червите звезди“ не успяха да се класират за елиминационната фаза на Купата на африканските нации.

Ганайците направиха изненадващо равенство 2:2 с Мозамбик в понеделник и останаха трети в група „В“. С актив от само две точки след три изиграни мача тимът отпадна от континенталния шампионат, тъй като няма шанс да попадне сред четирите най-добри трети отбора и да се класира за осминафиналите.

„Крис Хютън е освободен от длъжност, както и неговите асистенти. В следващите дни очаквайте повече подробности относно посоката за развитие на националния отбор“, обявиха от Ганайската футболна федерация.

Купата на африканските нации в Кот д`Ивоар не започна добре за Крис Хютън. След първия мач, в който „червените звезди“ загубиха с 1:2 от Кабо Верде, 65-годишният специалист беше нападнат от бесен фен в хотела на отбора в Абиджан.

Бившият национал на Ейре започна работа с „черните звезди“ през 2022 г. Първо беше технически съветник, а година по-късно беше назначен за селекционер на националния отбор на Гана.