Очакващият с нетърпение бенефиса си Гари Невил призова Пол Скоулс да играе за Манчестър Юнайтед и през следващия сезон. Договорът на легендарния 36-годишен халф с "червените дяволи" изтича това лято и се очакват преговори за нов контракт.

Изпълнителният директор на английските шампиони Дейвид Гил сподели, че няма да е изненадан, ако Скоулс прекрати кариерата си. По-големият от братята Невил обаче насърчи рижавия халф да продължи да играе.

"Гледах го как играе през последните месеци. Трябва да продължи. Ако можех да играя на това ниво и допринасях толкова колкото Скоулс, щях и аз да продължа", коментира Невил, който ще изиграе своя бенефис следващия вторник срещу Ювентус.

Легендарният защитник сложи край на активната си състезателна кариера в началото на тази година.

"Пол все още притежава необходимите качества да се справи с конкуренцията във Висшата лига. Той е с изключителен характер и не би се повлиял от чуждите приказки. Със сигурност ще седне заедно със Сър Алекс, ще обсъдят ситуацията и ще вземат правилното решение. Желанието ми като приятел и фен е да го гледам цял живот на терена, защото това е истинска наслада за окото", допълни още сърцатият бранител на Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ