Новият треньор на Валенсия Гари Невил призна, че предизвикателството да поеме отбор от Примера дивисион е било прекалено голямо и той не е можел да го отхвърли.

„През последните 4-5 години получавах доста предложения за работа, но те не идваха в подходящия момент. Когато ми се обадиха в неделя от Валенсия, си помислих – каква възможност, какво предизвикателство. Реших, че е дошъл правилният момент“, заяви Невил на първата си пресконференция.

„Да науча испански ще бъде трудно. Всеки ден ще взимам уроци, но има един проблем. Трябва да намеря учител, който да е готов да идва всеки ден в 6 часа сутринта“, допълни бившият английски национал.

„Запознат съм с традициите и стила на Валенсия. Ще трябва да се науча да използвам най-доброто от играчите, с които разполагам. Това е трудно, защото първият ни мач заедно само след няколко дни. Няма време за опознаване“, призна Гари Невил.

Невил официално ще поеме треньорския пост в неделя, а първия му мач начело на „прилепите“ ще бъде в сряда срещу Олимпик (Лион) в Шампионската лига.