Българският национал Цветан Генков не спира да бележи за Висла (Краков), който е на път да спечели титлата в Полша този сезон. Бившият голмайстор на Локо (Сф) се разписа при домакинската победа на Висла с 3:1 над Белхатов в среща от 22-ия кръг на послката Екстракла.

Цветан Генков започна мача като титуляр и в трети пореден двубой успя вкара гол за тима от Краков. В предните две срещи нападателят отбеляза три гола, а сега остана на терена до 73-ата минута, когато на негово място в игра бе пуснат Риос. Гостите от Белхатов завършиха мача с човек по-малко, след като Вробел си изкара директен червен картон в 49-ата минута.

Всички попадения в двубоя паднаха след почивката. Преди това Генков на два пъти имаше шанс да открие резултата, но ударите му не попаднаха в целта. Висла поведе с гол на Меликсон в 48-ата минута след удар отдалеч, а в 55-ата Генков беше на точното място след центриране от корнер и удвои преднината на домакините. Българинът скочи високо и стреля с глава, като топката се отби от гредата, преди да се оплете в мрежата на гостите. Седем минути по-късно Белхатов се върна в мача с гол на Лачич, а крайното 3:1 оформи Вилк в 80-ата минута.

След успеха Висла затвърди лидерската си позиция във временното класиране с актив от 44 точки и има преднина от 9 пункта пред втория Ягелония, който е с мач по-малко. Белхатов пък е седми с 30 точки. /БЛИЦ