Българският национал Цветан Генков отбеляза шестия си гол в полското първенство и донесе победата на Висла (Краков) с 1:0 над Лех (Познан) в среща от 26-ия кръг в Екстракласа. Така тимът от Краков се доближи само на една победа от спечелването на титлата в Полша.

През първото полувреме отборите не успяха да се излъжат и да си отбележат гол. В 18-ата минута Генков бе спънат в наказателното поле на гостите, но дузпа не бе отсъдена. В 33-ата минута пък българинът пропусна добра възможност за гол, като не успя да засече една прехвърлена топка в наказателното поле.

След почивката Малецки и Крим направиха сериозни пропуски пред вратата на Лех, но в 77-ата минута Генков получи чудесен пас около точката на дузпата, обърна се и със силен удар донесе успеха на своя тим с 1:0.

С тази си победа Висла събра актив от 50 точки и продължава да води в класирането с 9 пункта повече от втория Ягиелония. Четири кръга преди края на сезона тимът от Краков се нуждае от само една победа или три равенства в оставащите си двубои, за да стане официално шампион на Полша. След загубата си пък Лех остана на седма позиция с 36 точки. /БЛИЦ