С гол на Георги Христов от дузпа Тампа Бей Роудис стигна до равенството 1:1 срещу Едмънтън в домакинството си от 23-ия кръг на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Българският нападател се разписа за седми път от началото на сезона, като вкара в 68-ата минута.

Пловдивчанинът бе близо и до попадение в 26-ата минута, когато негов удар от пряк свободен удар бе избит с блестяща намеса на вратаря. В края на първото полувреме обаче гостите поведоха чрез Чад Бърт.

Христов, който игра поредния си цял мач за Роудис, изкара и червен картон на противников състезател. Еди Едуард извърши нарушение срещу българина в 90-ата минута, което донесе на халфа втори жълт картон. Времето до края обаче бе прекалено малко, за да могат домакините да стигнат до трите точки.

А с тях Тампа Бей вече има актив от 27 т. на седмата позиция. Едно място по-нагоре и с точка повече са канадците. Американците обаче са с два мача пасив. Единият от тях ще се играе на 9 октомври, когато Роудис приема Форт Лодърдейл. Тази среща от 22-ия кръг трябваше да се състои на 28 септември, но проливен дъжд и наводнен терен наложиха промяната.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ