Сериозно признание за представянето си в руското първенство получи халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов. Българският национал бе определен за Играч на 21-ия кръг.

Халфът, който бе привлечен от Литекс през миналото лято, вкара единствения гол във вратата на Зенит през уикенда и донесе успеха на тима в дербито. Освен това Миланов демонстрира и сериозна игра, което спомогна за трите точки на "армейците".

"Спортният портал Чемпионат, съвместно с руската футболна Премиер лига, проведе гласуване за най-полезен играч на 21-ия кръг. След мнението на експерти, журналисти, представители на лигата и читатели на нашия сайт, за най-добър футболист бе признат полузащитникът на ЦСКА Георги Миланов. Седем точки за автора на единственото попадение в мача със Зенит дадоха журналисти и експерти, а още три получи като бонус в допитването до читатели", се пише в материала в руския сайт championat.com.

"Второто място зае Едгар Манучарян от Урал, а третото си разделиха Марко Девич от Рубин и Сердар Сердеров от Анжи. Интересното е, че Миланов пребори друг българин - нападателя на Кубан Ивелин Попов, който пък вкара на Динамо (Москва) за крайното 1:1.

Останалите претенденти бяха съотборниците на халфа Игор Акинфеев и Алан Дзагоев, Александър Бухаров (Анжи), Кевин Курани (Динамо), Виталий Дяков (Ростов) и Арас Озбилиз (Спартак Москва).