Георги Пеев е прекратил договора си с Амкар след скандал, пишат руските медии. 37-годишният халф обяви, че слага край на кариерата си. Българският футболист подчертава, че основната причина е конфликтът му с главния треньор Гаджи Гаджиев след полуфиналния мач за купата на Русия срещу Зенит, загубен след 1:1 и 3:4 при дузпите. Тогава българинът е един от тези, които пропуснаха от бялата точка.

"След този мач въобще приключих с футбола. Няма да играя повече за Амкар, договорът ми с клуба е прекратен. След двубоя със Зенит се скарахме жестоко с треньора. Веднъж търпях, втори път вече няма да търпя", отсече ядосаният Пеев.

"В края на мача със Зенит аз се затичах да изпълня ъглов удар, защото това е моя работа. В този момент Гаджиев извика, че не аз, а Джикия трябва да бие корнера. На пръв поглед това е дребно нещо, но е важен психологически момент.

След един мач с Динамо при смяната ми аз не му подадох ръка. Той остана много недоволен от реакцията ми. След двубоя със Зенит отново стана същото. Напуснах разстроен терена, не му подадох ръка, когато пропуснах дузпата и отпаднахме. Просто приветствах запалянковците и влязох в съблекалнята. После, когато срещата приключи, Гаджиев нахлу в съблекалнята и пред всички започна да крещи: "Ти кога ще се научиш да подаваш ръка!". И започнаха псувни на майка от негова страна. Аз реагирах по същия начин и също го напсувах на майка. Беше много некрасиво", признава Пеев.