Бившият треньор на Байер (Леверкузен) Рогер Шмид е фаворит за поста на уволнения след загубата от България (0:2) селекционер на Холандия Дани Блинд, съобщава вестник De Telegraaf.

50-годишният германски специалист е първи в списъка на Кралския холандски футболен съюз (KNVB), а според телевизия Fox Sports вече са проведени първи преговори с него да наследи Дани Блинд.

Рогер Шмид беше уволнен в началото на март след серия слаби резултати на "аспирините". Той може да е първият германец начело на „лалетата” и първият чужденец на поста след австриеца Ернст Хапел, който водеше "оранжевите” на Мондиал 1978.

Другите имена в списъка на KNVB са бившият холандски национал и европейски шампион с „лалетата” от 1988 година Рууд Гулит и Хенк тен Кате, който в момента води Ал-Джазира в ОАЕ. Мнението си вече са дали лидерите на отбора Ариен Робен, Уесли Снайдер и Кевин Строотман.

На 31 май Холандия ще играе контрола в Мароко, а след това приема Кот Д’Ивоар на 4 юни за друга проверка. Новият селекционер на „лалетата” трябва да е представен още преди тези срещи, за да може да дебютира срещу Люксембург в световната квалификация на 9 юни.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​