Германският халф Марко Марин, определян като голям талант и надежда на немския футбол кат играч на Борусия (Мьонхенгладбах) и Вердер, отново е с нов клуб. 27-годишният бивш германски национал окончателно напусна Челси, за да премине в гръцкия гранд Олимпиакос.

„Сините” от Лондон привлякоха Марин през лятото на 2012 година за 8 милиона евро от Вердер, но германецът така и не успя да се наложи в първия тим на Челси и четири сезона бе преотстъпван на други отбори. През миналата кампания той игра за победителя в Лига Европа Севиля, а преди това носи екипите на Фиорентина в Италия, Андерлехт в Белгия и Трабзонспор в Турция, но нито един от тези клубове не пожела да откупи правата му. Между 2008 и 2010 година Марин записа 16 участия за германския национален тим под ръководството на Йоахим Льов.

Според гръцкото издание Gazzetta Марко Марин окончателно напуска Челси, въпреки че до следващото лято ще играе под наем в Олимпиакос. Тогава обаче изтича договорът му с лондончани и Олимпиакос ще може да го ангажира като свободен агент. Марин дори е подписал предварителен договор с гръцкия гранд за още два сезона.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!