ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Хари Кейн вкара три гола за Байерн при победата с 8:1 над Майнц в мач от 25 кръг на Бундеслигата. Така 30-годишният англичанин вече има 30 попадения от началото на сезона в германския шампионат и общо 36 във всички турнири.

Това беше четвъртият случай, при който Кейн се разписва три пъти в рамките на един мач от Бундеслигата. В Германия обаче не отчитат нито един хеттрик на бившия нападател на Тотнъм.

Причината за това е странно правило в германския футбол. Според него, хеттрик се зачита само в случаите, когато един футболист вкара три гола в рамките на едно полувреме и попаденията трябва да са последователни (да няма друг футболист, разписал се между тях).

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Срещу Майнц Хари Кейн откри резултата в 13-ата минута, вкара за 3:1 в добавеното време на първата част и реализира седмия гол за тима си в 70-ата минута.

През този сезон англичанинът се разписа три пъти за Байерн срещу Бохум (7:0). Попаденията му бяха за 2:0 в 12-ата минута, за 5:0 в 54-ата и за 7:0 в 88-ата.

Три пъти вкара и срещу Дармщад при успеха с 8:0. Тук и трите му гола бяха в едно полувреме. Той се разписа за 1:0 в 51-ата минута, след това за 5:0 в 69-ата, а накрая оформи крайното 8:0.

На 4 ноември, по време на дербито с Борусия (Дортмунд), спечелено от Байерн с 4:0, Хари Кейн наниза три поредни гола, но в две различни полувреме. Той се разписа за 2:0 в деветата минута, а след това вкара в 72-ата и в третата минута на добавеното време.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!