Германия обърна Украйна с 3:1 на „Ред Бул Арена“ в Лайпциг и оглави група 4 на Лига А в турнира Лигата на нациите. В другата среща досегашният лидер Испания се спаси от загуба, но все пак сгреши и завърши 1:1 при визитата си на последния Швейцария.

Въпреки четирите положителни проби за COVID-19 мачът в Германия се състоя, а Украйна поведе с гол на Роман Яремчук (12) след асистенция на Олександър Зубков. Домакините натиснаха и изравниха чрез Лерой Сане (23), който получи извеждащ пас на Леон Горетцка.

В 29-ата минута Антонио Рюдигер получи жълт картон, което го изважда от следващия мач на Бундестима в Испания на 17 ноември. Горетцка пък отново записа името си сред асистентите, след като подаде на Тимо Вернер (33) за пълния обрат.

След почивката Тимо Вернер (64) вкара и втория си гол в мача след подаване на Гинтер. Гостите можеха да върнат един гол в 74-ата минута, но след удар на Марлос топката се удари в лявата греда. Пет минути след това Юлиан Бранд пропусна добър шанс, след като Андрий Пятов направи удивително спасяване. Бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш бе близо до гола. В 82-ата минута той получи добър пас и шутира, но защитник успя да блокира топката. В крайна сметка до нов гол не се стигна, а след три дни не трябва да губят гостуването си на „Ла Фурия“, за да се класират във финалната четворка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-същото време Испания завърши 1:1 при гостуването си на Швейцария. Титуляр на вратата на гостите започна 23-годишният страж на Атлетик (Билбао) Унай Симон, което остави на резервната скамейка Давид Де Хеа и Кепа Арисабалага. Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос изпусна две дузпи, но записа мач номер 177 за националния тим и изпревари по този показател Джанлуиджи Буфон, ставайки едноличен лидер в тази класация в Европа.

Швейцарците поведоха с гол на Ремо Фройлер (26) след пас на Бреел Емболо. Последваха две дузпи, които Рамос изпусна в 57-ата и 80-ата минута, когато вратарят Ян Зомер се намеси блестящо и спаси ударите на защитника. Домакините завършиха мача с 10 човека, след като Нико Елведи бе изгонен с втори жълт и червен картон при нарушението срещу Коке за втория 11-метров наказателен удар. Първата дузпа пък бе отсъдена за игра с ръка на Рикардо Родригес. В края Жерард Морено (89) изравни след асистенция на Регилон и спаси иберийците от загуба.

Иберийците са длъжни да победят Германия след три дни, за да заемат първо място в групата и да се класират за финалната четворка в Лигата на нациите. Швейцария ще се бори за своето оцеляване в Лига А при домакинството си срещу Украйна.