Световният шампион Франция спечели с 1:0 при визитата си на европейския първенец Португалия в решителен мач за първото място в група 3 на Лига А от турнира Лигата на нациите. Единственото попадение отбеляза Нголо Канте (54), а победата на "петлите" можеше да бъде по-изразителна, но Антони Марсиал направи множество пропуски.

Голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо започна титуляр, а гостите бяха без контузения си голмайстор Килиан Мбапе.

Още в 6-ата минута Роналдо застраши вратата на Юго Лорис, който изби топката, а гостите отвърнаха с удар на Кингсли Коман четири минути по-късно, но в този случай пък Руи Патрисио се намеси.  Последваха пропуски на Марсиал и Рабио за "петлите" и Бруно Фернандеш за "мореплавателите". След половин час игра гостите изпълниха по прекрасен начин заучен пряк свободен удар, при който Рабио стреля акробатично, а Марсиал с глава отклони топката в напречната греда. В 41-ата минута Патрисио спаси нов удар на Марсиал, а в последните секунди на първата част Роналдо нанесе удар с глава след центриране от корнер, но топката мина малко над вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката Лорис спаси удар на Жоао Феликс в 49-ата минута, а пет минути след това Нголо Канте изведе гостите напред в резултата. Патрисио изби удар на Рабио, но Канте беше на подходящото място и направи добавка, пращайки топката в мрежата. След час игра домакините като по чудно не изравниха. Лорис изби шут на Рафаел Герейро отдалеч, но топката остана в игра и последва центриране към Жозе Фонте, след чийто удар с глава кълбото срещна страничната греда. Феликс също се опита да се разпише, но и двата му изстрела бяха блокирани. В 75-ата минута Роналдо върна към резервата Жоао Моутиньо, чийто топовен шут от дистанция беше отразен от Лорис, а до края на мача домакините така и не успяха да изравнят.

По-същото време в другата среща от тази група Швеция надви у дома Хърватия с 2:1. Деян Кулушевски (36) даде преднина на скандинавците след асистенция на Карл Лустиг, а Маркус Даниелсон (45+2) удвои аванса им след пас на Себастиан Ларсон в последните секунди на първата част. След почивката гостите намалиха чрез Маркус Даниелсон, който си вкара автогол в 81-ата минута, но не постигнаха нещо повече.

След тези резултати Франция оглави групата с 13 точки пред Португалия с 10, а Хърватия и Швеция имат по 3 в актива си.