Германия започва седмица, в края на която тимът на Йоахим Льов може да си е гарантирал участие на Мондиал 2014. В мач от Група „С“ немците приемат съседите от Австрия на „Алианц Арена“ в Мюнхен и се надяват да продължат серията си без загуба в квалификациите. Капитанът Филип Лам излиза за своя мач № 100 с националния отбор.
 
„Бундестимът“ спечели пет от досегашните си 6 мача в групата и има 16 точки. Австрия, Швеция и Ейре имат по 11 и водят борба за второто място. Успех в днешния мач и победа над Фарьорските острови във вторник ще гарантират на „маншафта“ участие на световното първенство. Германия има убийствен баланс срещу Австрия, като спечели последните 8 мача между двата национални отбора. Тимът на Льов спечели мача във Виена с 2:1 след попадения на Марко Ройс и Месут Йозил.
 
Немците имат проблеми с контузени играчи. Заради травми от тима отпаднаха Бастиан Швайнщайгер, Марио Гьотце, Илкай Гюндоган и Ларс Бендтнер. В тяхно отсъствие шанс за изява най-вероятно ще получат Сидни Сам и Макс Крузе. Проблем за Льов е слабото представяне на защитата на националния отбор, който допусна девет гола в последните три контролни срещи.
 
Програмата в предстоящите две световни квалификации не е лесна за Австрия. След срещата с Германия следва мач с Ейре във вторник. Австрийците загубиха последния си мач (0:2 от Гърция в контрола), което прекъсна серията от три поредни победи, която включваше и успеха с 2:1 над Швеция.
 
В австрийския тим има 9 играчи, които се състезават в германската Бундеслига. Неочаквано, но най-добрият реализатор на тима през 2013 г. е защитникът на Байерн Давид Алаба, който вкара три гола в пет мача.
 
Германия – Австрия
Днес от 21:45 часа по Нова Спорт
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)