Масово недоволство от страна на Байерн и на известни германци плъзна в социалните мрежи заради седмата „Златна топка“ на Лео Меси.

Спортният директор на баварския тим Хасан Салихамиджич изказа разочарованието си, че Роберт Левандовски е останал втори.

„Поздравявам Меси, но ние в Байерн повече бихме се радвали, ако Роберт беше спечелил. Горди сме, че такъв изключителен играч е част от нашия отбор. Той справедливо беше определен за нападател на годината. Левандовски е пример за професионалист. Той винаги си поставя нови и високи цели и затова е един от най-добрите в света”, коментира бившият национал на Босна и Херцеговина.

Същата позиция зае и легендарният вратар на Германия Оливер Кан, който в момента е изпълнителен директор на Байерн.

Бившият капитан на Бундестима Лотар Матеус беше още по-краен.

“Честно казано, след така направеният избор, мога да кажа, че вече не разбирам този свят. При цялото ми уважение към Меси и другите номинирани смятам, че никой не заслужаваше повече “Златната топка” от Роберт. Миналата година той нямаше равен, но награда не беше връчена. Но дори и през настоящата той е по-добър. Подобри рекорд на Герд Мюлер, оглави класация на голмайсторите във всички турнири, участва на големи първенства на клубно и национално ниво.

Меси взе Копа Америка с Аржентина, но в ПСЖ е доста блед. Бензема имаше отличен сезон, но не спечели нищо с Реал. Салах беше великолепен, но от началото на годината забрави да бележи. Жоржиньо спечели два големи трофея - Шампионската лига с Челси и Евро 2020 с Италия, но не изпъкваше като Левандовски. Роналдо също не беше така ярък и стабилен като Роберт. Затова не разбирам защо не спечели именно той”, заяви Матеус, който е носител на “Златната топка” за 1990 година.

Халфът на Реал (Мадрид) Тони Кроос пък написа, че неговият съотборник Карим Бензема е трябвало да получи голямата награда.

„Абсолютно незаслужено е Меси да спечели. Няма съмнение, че той и Кристиано са най-добрите футболисти през последното десетилетие, но тази година просто трябваше да има други пред него. За мен топ 3 трябваше да е Бензема, Левандовски и Жоржиьно – в тази последователност“, каза германецът.