Спечелилият рекордната седма "Златната топка" Лионел Меси впечатли с постъпка веднага след връчването на приза. 34-годишният аржентинец използва най-високата сцена - бляскавата церемония в Париж, за да се обърне към своя най-сериозен конкурент Роберт Левандовски и организаторите на анкетата "Франс Футбол".

Мнозина считат, че полският голмайстор на Байерн е заслужавал наградата миналата година, но тогава френското издание реши да не я присъжда заради пандемията. Меси отчита това за грешка и призова организаторите все пак да връчат трофея на Лева.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съгласни, че през миналата година ти беше големият победител. Смятам, че "Франс Футбол" са длъжни да дадат наградата. Тя е твоя, ти си я заслужи и трябва да си я вземеш вкъщи", обърна се аржентинецът към Левандовски. 

"Много съм щастлив да съм тук. Радвам се, че отново се борих за този трофей. Преди две години казах, че това са последните ми години. Не знам колко още ми остава, но се надявам да е много, защото аз се наслаждавам на футбола. Благодаря на всички мои съотборници и треньори", продължи Лео Меси.

"Искам да благодаря специално на всички мои съотборници в националния отбор в Аржентина, защото за мен спечелването на Копа Америка беше много специално. Тази година изпълних най-голямата си мечта. Още по-специално беше, че децата ми и жена ми присъстваха на финала срещу Бразилия", добави звездата.

Меси и Левандовски бяха седнали един до друг на церемонията в Париж: