Робин ван Перси се превърна в героя на вечерта. Холандецът вкара впечатляващ хеттрик срещу Астън Вила за победата с 3:0 и направи Манчестър Юнайтед шампион на Англия за 20-и път. После стрелецът се спря пред репортерите на “Олд Трафорд”.

“Щастлив съм от головете, както и от това, че донесох победата над Астън Вила. Важна е победата, няма значение кой е вкарал. Започнахме много агресивно и успяхме рано да открием резултата. Отлична победа, коментира Ван Перси. – Чувствам се странно. Чаках толкова дълго, за да изляза от головата “суша”, в която бях изпаднал. Отпуших се точно навреме. Дълго чаках и първата си шампионска титла. Това е прекрасно чувство.

Играя в отличен отбор, със забележителни футболисти. Всички имат дял за триумфа – от треньорите, до помощния персонал и физиотерапевта. Заслужено ликувахме в този тежък сезон. Вторият гол, който вкарах, е един от най-красивите в кариерата ми. Следващият мач с Арсенал? О, не, позволете ми да се насладя на момента.” Ван Перси има 24 гола в 34 мача от началото на сезона. Любопитното е, че 29-годишният нападател никога досега не беше ставал шампион.