Донеслият победата на Манчестър Юнайтед над Астън Вила с 3:2 в последния кръг Федерико Македа спасил семейството си от страхотна бедност, пише “Дейли Мирър”. След като порази вратата на Вила в неделя, 17-годишният вундеркинд се затича към трибуните, където на един от първите редове седеше баща му – Паскуале.
 

След края на срещата таткото на талантливия италианец разказа как преди две години синът му подписал договор с Манчестър Юнайтед.


“Беше много трудно да плащаме месечните сметки. Положението ни бе доста тревожно, тъй като всеки път нямахме достатъчно пари, за да изкараме месеца. Тогава се появи това съдбовно телефонно обаждане на човек с английски акцент. Федерико получи оферта да парафира с Манчестър Юнайтед за 73 хиляди паунда на година . Това бе огромна сума за нашето семейство, което от години се бори, за да осигури храна за масата”, разказва бащата Паскуале Македа.


Таткото работил на слабо платени места и дори давал нощни смени, за да си докарва повече пари. Майката на Федерико Лоредана също работела на всевъзможни смени. Тя също бе на трибуните на “Олд Трафорд” заедно с по-малкия син – Симоне, който е на 15 години./БЛИЦ