Германският Байерн и френският Лион ще определят втория финалист в Шампионската лига. На "Жозе Алваладе" двата тима ще решат спора кой да спори с ПСЖ за най-ценното клубно отличие. Битката започва в 22:00 часа и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

Баварската машина излиза като абсолютен фаворит, а победата над Барселона с немислимото 8:2 стряска сънищата на всеки съперник. Срещу тях обаче излиза отборът, който отстрани последователно Ювентус и Манчестър Сити.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Байерн се намира в убийствена форма и откакто бе рестартиран футбола, спечели всичките си мачове. В Шампионската лига тимът на Ханзи Флик също е безкомпромисен - 6 победи в групите и 2 срещу Челси преди историческия триумф срещу Барса. Всички играчи са на разположение на треньора и той ще заложи отново на най-доброто, с което разполага.

Лион вече показа на Футболна Европа, че всеки, който го подцени, ще си изпати. Отборът на Руди Гарсия е в пълен състав и готов да поднася изненади.

В Байерн обаче не пазят хубави спомени от полуфинали на Шампионска лига. Баварците отпаднаха във всеки от последните 4 пъти, когато стигаха последното стъпало преди финала. Лион пък не е отстранявал германски отбор от 2005 година.

Байерн и Лион се вече има полуфинал на Шампионска лига един срещу друг. През 2010 година баварците продължиха напред с общ резултат 4:0, но след това загубиха от Интер. 

Шампионска лига, полуфинал:
ЛИОН - БАЙЕРН (МЮНХЕН)
22:00 часа, пряко по бТВ Екшън
Съдия: Антонио Матеу Лопес
"Жозе Алваладе", Лисабон

Вероятни състави:
ЛИОН: А. Лопеш; Денайер, Марсело, Марсал; Какре, Дюбоа, Гимараеш, Ауар, Корне; Дембеле, Депай
Старши треньор: Р. Гарсия

БАЙЕРН: Нойер; Кимих, Боатенг, Алаба, Дейвис; Тиаго, Горетцка; Гнабри, Мюлер, Перишич; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик