Манчестър Юнайтед се представя трагичното слабо напоследък, а снощи записа поредно срамно поражение. "Червените дяволи" отстъпиха с 1:2 при гостуването на Съндърланд в първия 1/2-финал за Купата на Лигата. Срещата ще се запомни с автогола на ветерана Райън Гигс, който е първи в богатата му кариера за Юнайтед. 40-годишният уелсец е в клуба от 1987-а, като никога до този момент не си беше отбелязвал попадение в собствената врата.

Очевидно Гигс нямаше късмет снощи. Легендата първо удари греда, след това застана на пътя на топката при голов удар на Янузай, а накрая си отбеляза автогол.

"При първия гол помислих, че прекия свободен удар е за нас. Но въпреки това трябваше да се защитим при центрирането. Нямахме и малка доза късмет. Ударих греда, а изстрел на Аднан Янузай ме удари докато бях в засада. В друг ден тези положения щяха да влязат или да бъдат признати от съдията, но не и в този мач", коментира Гигс.

Победното попадение за Съндърланд падна от дузпа, вкарана от Фабио Борини в 65-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за малко спорно нарушение на Том Клевърли срещу Майкъл Джонсън.

"Създадохме достатъчно положения, но за съжаление решенията бяха в наша вреда. Ще продължим да се борим и чакаме с нетърпение реванша. Все още сме в борбата и чакаме мача на "Олд Трафорд", добави Гигс.

Решителният сблъсък Манчестър Юнайтед - Съндърланд ще се играе на 22 януари.