Световната футболна звезда Кристиано Роналдо може да получи нова огромна чест, каквато до момента не му е оказвана, а звездата на Ювентус е награждаван с най-различни отличия. След края на кариерата си, португалецът може да се озове със стадион, кръстен на него.

Бившият му клуб Спортинг (Лисабон) изрази готовност да преименува стадиона си в чест на петкратния носител на „Златната топка“. Домашното съоръжение на „лъвовете“ в момента носи името на основателя на клуба Жозе Алваладе.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

34-годишният Кристиано Роналдо стартира футболната си кариера в академията на Спортинг (Лисабон) и достигна до редиците на първия отбор, преди да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед.

„Това са просто теории и планове, които ние в никакъв случай не отхвърляме. Ще бъдем горди името на Кристиано Роналдо завинаги да бъде асоциирано със Спортинг. Той е един един от символите на клуба и винаги ще бъде такъв. Роналдо е най-великият португалски футболист и един от най-добрите в историята на този спорт“, обяви президентът на Спортинг (Лисалон) Федерико Варандаш.