Българският нападател на Специя Андрей Гълъбинов се отличи нова силна изява срещу Рома. Той направи асистенция за тима си при загубата с 3:4 като гост на „вълците“ в мач от 19 кръг на Серия „А“. Истинска драма имаше в последните минути.

Във вторник Гълъбинов вкара гол и направи асистенция срещу „джалоросите“ при 4:2 в мач за купата на Италия. Впоследствие резултатът беше анулиран, а Специя получи служебна победа с 3:0 заради грешка на треньора на Рома Пауло Фонсека, който направи шест смени при разрешени от правилника пет.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сега обаче римляните не допуснаха изненада срещу новака в Серия „А“. Борха Майорал откри резултата в 17-ата минута, но Роберто Пиколи изравни в 24-ата. Девет минути по-късно той напусна игра заради контузия, а на мястото му се появи Андрей Гълъбинов.

Майорал върна аванса на тима си в 52-ата минута, а Рик Карсдорп покачи на 3:1 само три минути по-късно. В 59-ата минута Специя върна едно попадение. Диего Фариас беше точен след асистенция на Гълъбинов.

В последната минута на редовното време Даниеле Верде изравни за 3:3 след пас на Фариас. Рома обаче все пак успя да стигне до победата. Лоренцо Пелегрини вкара в четвъртата минута на добавеното време.

С този успех Рома събра актив от 37 точки и заема трето място в класирането, но има два мача повече от четвъртия Наполи, който е с 34 пункта. Специя е на 14-а позиция с 18 т.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"