Българският нападател на Специя Андрей Гълъбинов се завърна по най-добрия начин след контузия в двубоя на тима си като гост на Рома от 1/8-финалите за Купата на Италия, спечелен с 4:2 след продължения (2:2 в редовното време).

Гълъбинов не беше играл от октомври миналата година (с изключение на няколко минути преди дни срещу Торино) и се отчете с гол и асистенция срещу именития съперник за 68 минути, които прекара на терена.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Още 6-ата минута реферът отсъди дузпа за гостите от Специя за нарушение на Браян Кристанте срещу капитана на гостите, а Андрей Гълъбинов откри резултата (1:0). В 15-ата минута той бе в основата и на второто попадение на гостите, когато продължи топката към Рикардо Сапонара и той от чиста позиция вкара второто попадение в мача (2:0).

Въпреки шокиращото начало Рома намали резултата с гол от дузпа на Пелегрини в 43-ата минута (2:1), а четвърт час преди края Мхитарян изравни (2:2) и вкара мача в продължения.

Още в първите им минути Рома остана с двама души по-малко заради втори жълт картон на Джанлука Манчини и директен червен на вратаря Пау Лопес, а в началото на второто продължение тимът на Гълъбинов поведе с попадение на Даниеле Верде (107') за 3:2. До края на Рома не направи нищо особено, за да се добере поне до равенство и даже допусна четвърти гол в 119-ата минута (4:2), дело на Сапонара.

"Вълците" отпадат от турнира, докато Специя ще срещне Наполи на 1/4-финалите.