Българският национал Андрей Гълъбинов вкара първия си гол за годината в Серия „Б“. Нападателят се разписа за Ливорно при победата с 1:0 срещу Виртус Ланчано в мач от 34 кръг.
 
Гълъбинов реализира единствения гол в 45-ата минута с хубав удар извън наказателното поле. Така беше сложен край на серията на Ливорно от три поредни загуби. Българинът остана на терена до първата минута на добавеното време, когато с тактическа цел беше заменен от бразилеца Жефе.
 
Това беше шестото попадение на Андрей Гълъбинов за сезона, като той не се беше разписвал от 28 декември, когато вкара при загубата с 1:2 от Пескара.
 
Победата над Виртус Ланчано остави Ливорно в Топ 8 на класирането, като тази позиция позволява на тима участие в плейофите за място в Серия „А“.
 
Нападателят на националния отбор Валери Божинов остана резерва за Тернана при победата с 2:0 като домакин на Бари. И двете попадения за домакините бяха реализирани от Фабио Чераволо през второто полувреме. Тернана е само на две точки над зоната на изпадащите.
 
Българският защитник Павел Виданов пропусна пореден мача на Трапани заради контузия. В негово отсъствие тимът на Серсе Косми се наложи с 3:1 над Фрозиноне.